Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

Transformation Playground

Ben jij een bestuurslid aan het hoofd van een grote organisatie of een business developer op zoek naar nieuwe kansen? Misschien ben je wel een hr-specialist of een startende ondernemer? Wil jij een succesverhaal schrijven binnen jouw vakgebied? Dan moet je de economische, sociale en technologische realiteit om je heen begrijpen. Het voortbestaan van je onderneming staat immers op het spel. Meer dan de helft van alle grote bedrijven zal de komende tien jaar verdwijnen.

Bij Studio Zeitgeist merkten we hoe de samenleving en markten veranderden. Onze economie en samenleving wordt steeds complexer. Toch kun je deze veranderingen begrijpen. Tenminste, als je bereid bent om naar het grotere plaatje te kijken. Wij kunnen je daarbij helpen. De Transformation Playground is een hulpmiddel waarmee je grip krijgt op de zeven belangrijkste organiserende principes van onze huidige economie en samenleving. Download hier onze whitepaper!

Radicale decentralisatie en transparantie

Twee trends zullen de ontwikkeling in onze samenleving bepalen: ‘radicale decentralisatie’ en ‘radicale transparantie’. Het eerste begrip kun je gemakkelijk in enkele woorden vatten: ‘one size does not fit all’. Het is vaak beter om in kleinere teams te werken. Zo kun je gemakkelijker ingewikkelde problemen oplossen. De kleine schaal bevordert immers interactie. Gedecentraliseerde structuren bevorderen dus co-creatie, co-besluitvorming en co-ontwikkeling.

Wij zijn van nature nieuwsgierig. Koppel onze nieuwsgierigheid aan ‘radicale decentralisatie’, en je krijgt ‘radicale transparantie’. Hoe een bedrijf werkt, hoe waardeketens werken, waar het beste restaurant ligt … alle informatie ligt voor het grijpen. Alleen moeten bedrijven ermee in het reine komen. Informatie achterhouden is niet langer een optie.

Deze twee trends zullen leiden tot een samenleving waarin mensen en organisaties verbindingen aangaan op een ongeziene schaal. Deze nieuwe samenleving noemen we de ‘vloeibare samenleving’.

De zeven organiserende principes van de Transformation Playground