Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

Onze studio

Marineterrein Amsterdam, Voorwerf 003
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Heb je een voorstel voor een mogelijke samenwerking, een vraag over een workshop of een ander verzoek? Stuur dan een e-mail naar info@studiozeitgeist.eu.

Waar kun je ons vinden

Studio Zeitgeist is gevestigd op het Marineterrein Amsterdam. Hier, in het bruisende hart van Amsterdam, werden de fundamenten gelegd voor de Nederlandse traditie van zeevaren en handel drijven. Dit gebied was echter 300 jaar lang niet toegankelijk voor het brede publiek. Het was tot voor kort zelfs niet zichtbaar op Google Maps. De Koninklijke Marine is immers nog altijd voor een deel gehuisvest op dit terrein. Maar stukje bij beetje nemen burgers het stadsdeel weer over, met grote ambities en een verfrissende dynamiek.

Studio Zeitgeist

Marineterrein Amsterdam, Voorwerf 003
Kattenburgerstraat 5
1018 JA Amsterdam

Routebeschrijving

Vanaf Station Amsterdam Centraal

Vanaf Station Amsterdam Centraal kun je onze Studio te voet (ca. 15 minuten) of per fiets (veel sneller) bereiken. Sla bij het verlaten van het stationsgebouw linksaf. Blijf rechtdoor wandelen, terwijl je het water aan je rechterkant houdt. Je passeert moderne hoogbouw, waaronder het DoubleTree by Hilton Hotel en de Openbare Bibliotheek Amsterdam (OBA). Wanneer je het water oversteekt, zie je de bar Hannekes Boom. Wandel hier voorbij. Steek de moderne voetgangers- en fietsersbrug over. Je bent nu aangekomen op het Marineterrein. Blijf de weg volgen, voorbij Makerversity Amsterdam en Pension Homeland. Tot slot steek je het plein met de fontein over. De voordeur van onze studio vind je in de uiterste hoek van het plein.

Bus en tram

Je kan het Marineterrein met twee bussen bereiken: lijn 48 (Houthavens- Borneo Eiland) en lijn 22 (Station Sloterdijk-Indische Buurt). Vanaf het centraal station neem je de bus richting Borneo Eiland (lijn 48) of Indische Buurt (lijn 22). Stap af aan het Kadijksplein, in de bocht van de Prins Hendrikkade.

Tram 26 (Centraal station-IJburg) stapt aan de Kattenburgerstraat (bij de Jan Schaefferbrug), op ca. 500 meter afstand van het Marineterrein. Vanaf de tramhalte wandel je onder de treinsporen en volg je de weg ca. 500 meter lang.

Vacature

Studio Zeitgeist zoekt een stagiaire voor een meeloop- of afstudeerstage. Dat kan jij zijn. Althans, als je het interessant vindt om in een ondernemend team te werken, dat informeel met elkaar omgaat en met elkaar een booming business bouwt. Klinkt dat je goed in de oren? Mooi, lees verder.

Jouw missie

Wij willen het verhaal over de vloeibare samenleving op een verbeeldende manier vertellen. Denk aan een video of een terugkerend magazine. De vloeibare samenleving op een artistieke manier vertalen naar content die onze autoriteit vergroot, daar worden we vrolijk van. Daar ga jij ons bij helpen. Sterker nog, jij krijgt de lead over het project ‘de verbeelding van de vloeibare samenleving’. Je hebt veel vrijheid om het project zo vorm te geven zoals je wilt en de inhoud van de content bepalen we gezamenlijk. Zolang je aan het eind van je stageperiode iets oplevert dat we duurzaam kunnen gebruiken en aanpassen, zijn wij tevreden. Goed, tijdens een bak koffie of een kappo kunnen we de opdracht verder toelichten. En dan kun jij ons vertellen waarom jij onze stagiair(e) wordt.

Wie zoeken we

We zoeken iemand die veel initiatief toont en ondernemend van aard is. Proactief zijn waarderen we! Verder is het fijn als je affiniteit hebt met ontwerpprogramma’s zoals Indesign, Illustrator en Photoshop. Actief de actualiteit volgen is een pré en je moet een goed zicht hebben op welke ontwikkelingen in de samenleving plaatsvinden.

Wat bieden we jou?

  • Een meeloop- of afstudeerstage
  • Startdatum: zsm
  • Frequentie: twee tot drie dagen per week
  • Locatie: Marineterrein Amsterdam
  • Vergoeding: € 200,- per maand

Kan je na het lezen van deze vacature niet wachten om aan de slag te gaan? Stuur dan een e-mail met daarin je cv en motivatiebrief naar tim@studiozeitgeist.eu.