Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

Liquid Leadership

Lancering Liquid Leadership: de eerste training

  • Opdrachtgever: individuele inschrijvers
  • Sector: financiële sector, cultureel-maatschappelijke instellingen
Team dat samen overlegt

Leiderschap als een capaciteit van teams.

Studio Zeitgeist gaf de eerste cursus Liquid Leadership voor een select gezelschap leidinggevenden van financiële en cultureel-maatschappelijke organisaties. In twee afleveringen kwam aan de orde hoe je op het niveau van jezelf, de organisatie en de maatschappij op nieuwe manieren sturing kunt geven.

Bij Studio Zeitgeist doet Rindert de Groot sinds de zomer van 2017 intensief onderzoek naar leiderschap. Uit zijn onderzoek kwam naar voren dat het veel nuttiger is om naar de alledaagse praktijk van leiderschap al zijn diversiteit te kijken dan naar de grote gemene delers. Leiders-in-spe zijn niet gebaat bij ‘platgeslagen’ competenties, maar bij maatwerk, om zo hun eigen purpose te vertalen naar de realiteit. Daarbij komt dat leiderschap binnen organisaties steeds vaker de vorm van gedeeld leiderschap aanneemt. Niet langer deelt de baas de lakens uit: meerdere mensen nemen verschillende leiderschapsrollen aan, al nааr gelang de situatie.

In twee bijeenkomsten gingen de deelnemers aan de slag met leiderschap. Tijdens de eerste sessie gebruikten we daarvoor speltechnieken, waaronder de Liquid Board Room. Deelnemers kruipen daarbij in de rol van bestuursleden van een bedrijf en bepalen op basis van opdrachten hun strategie. Tijdens de tweede bijeenkomst stond de Transformation Playground centraal. Hierdoor plaatsten we de geleerde lessen over het leiderschap in het perspectief van een voortdurend veranderende maatschappij.

 

Meer informatie?

Stuur een e-mail aan Rindert de Groot voor meer informatie.