Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

DO 26 maart modereert Farid Tabarki de online variant van het symposium ‘Meerstemmige Steden’

In 2024 moeten alle steden in Nederland een nieuwe omgevingsvisie hebben ontwikkeld: de lokale vertaling van de nieuwe omgevingswet die aanzienlijk minder regels kent dan vroeger. Hierbij moet rekening gehouden worden met vraagstukken als energietransitie, circulaire economie, ecologie en sociale ongelijkheid. De complexiteit van deze opgaven vraagt om een integrale en inclusieve benadering van de stad. Een benadering die meer door onderliggende waarden, dan door regels zal worden bepaald.

Op 26 maart 2020 om 13:00 modereert Farid Tabarki een gesprek tussen de gemeenten Amsterdam, Dongen, Leiden, Rotterdam en Zwolle ter vervanging van het oorspronkelijk geplande symposium ‘Meerstemmige Steden‘ over de toekomst van de stad.

Meerstemmige Steden zou een symposium zijn geweest voor stedenbouwers, planologen, architecten, onderzoekers, kunstenaars, strategen en adviseurs die werken aan de omgevingsvisie van hun stad of gemeente. Het symposium wordt georganiseerd door Het Nieuwe Instituut, gemeente Amsterdam, Vereniging van Nederlandse Gemeenten en Vereniging Deltametropool.

Dit is misschien ook interessant

Sport en drugs

07 02 2018

One of our greatest living science-fiction writers Kim Stanley Robinson in conversation with Farid Tabarki

07 11 2023

De ultieme betekenis is balans

19 11 2019