Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

Uitnodiging: Kom op 11 april ook naar ‘POWER TO THE PLANET – FAST FORWARD

Al heb je de contouren van de ideale wereld helder op je netvlies, het realiseren van die wereld is ongelooflijk moeilijk. Hoe krijgen wij als mensen onszelf zover dat we zorgvuldig met onze leefwereld omgaan? POWER TO THE PLANET – FAST FORWARD blikt vooruit naar een toekomst met ruimte voor ál het leven op aarde. Zelfs voor ons.

Op maandagavond 11 april (koop je hier alvast je kaartjes) hernieuwen we de hoop op deze toekomst tijdens een publieksbijeenkomst met twee speciale gasten: schrijver en activist Eva Rovers en participatiedeskundige en praktisch idealist Natasja van den Berg. Rovers gelooft in opstand en verzet, terwijl Van den Berg denkt dat er niets gebeurt als je de instituties niet meekrijgt.

De sprekers voeren het gesprek met elkaar en het publiek op basis van de revolutionaire resultaten van eerdere bijeenkomsten van POWER TO THE PLANET. Dit publieksprogramma, onderdeel van de tentoonstelling The World As You Don’t Know It van Renny Ramakers, krijgt met deze avond zijn ontknoping. Farid Tabarki van Studio Zeitgeist modereert de avond; zijn collega Rindert de Groot leidt de revolutionaire inhoud in. Deelnemers aan het programma pitchen de meest vergaande ideeën.

Op 11 november vorig jaar ging POWER TO THE PLANET van start met REVOLUTION RISING. Mei Li Vos, Jamy Goewie en Tinkebell deden voor een betrokken publiek in het restaurant van droog baanbrekende voorstellen om de wereld te veranderen: van het opkopen van bedrijven tot het benoemen van een dictator. Op 12 en 13 november ontwierpen kleine teams hun eigen revoluties tijdens het intensieve programma REVOLUTION LAB. Elk team kwam met een ander voorstel, maar het uitgangspunt was hetzelfde: alles moet anders! De teams zetten het geldsysteem op z’n kop, gaven ecosystemen een stem en maakten kordaat een einde aan de uitputting van de planeet.

Dat zijn inderdaad grote idealen, en die vereisen grote keuzes. De beloning van deze revolutie is een ticket naar de goede kant van de geschiedenis. Zet ook een flinke stap vooruit naar de toekomst waarvan we weten dat hij er moet komen en wees erbij op maandagavond 11 april.

POWER TO THE PLANET – FAST FORWARD

Dit is misschien ook interessant

De kracht van de liefde

23 05 2018

Farid Tabarki draagt column voor @ opening Nederlands Film Festival Conferentie

25 10 2021

Global Grand Final ClimateLaunchpad 2020

07 10 2020