Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

Aftrap Music Moves 14 mei

Studio Zeitgeist is de onderzoekspartner binnen het nieuwe project Music Moves dat onlangs een subsidie heeft gekregen om in 2019 een ‘proeftuin’ van de Maatschappelijke Diensttijd uit te voeren. Hoofdonderzoeker Rindert de Groot buigt zich over de vraag hoe je jongeren op vernieuwende wijze kunt prikkelen om zich in te zetten voor een ander. Hij wordt hierin bijgestaan door afstudeerder Kjell Koopman van de Breda University of Applied Sciences.

Music Moves

In Music Moves staat de verbindende kracht van muziek centraal.  Het is gebaseerd op het concept van 10,000 HOURS, dat al zeven jaar lang met succes festivalbezoekers werft om flexibel vrijwilligerswerk te doen. Meedoen aan Music Moves kan in verschillende rollen. Jongeren worden getraind in sociaal ondernemerschap, presenteren en het samenwerken met kwetsbare Amsterdammers. Samen met een kwetsbare doelgroep gaan zij muzikale vrijwilligersactiviteiten co-produceren. Bijvoorbeeld een jamsessie met daklozen of een hip-hop battle met ex-verslaafden. Een grotere groep deelnemers voert deze activiteiten uit in de introductieweek van de Hogeschool van Amsterdam. Ze worden uitgedaagd om daarna vrijwilligerswerk te blijven doen of coach te worden.

De kick-off van Music Moves vindt plaats op 14 mei. Ben je tussen de 18-30 jaar? Schrijf je dan in voor de gratis training tot social coach via onderstaande link.

https://www.music-moves.nl/schrijf-je-in

 

 

 

Dit is misschien ook interessant

Studio Zeitgeist levert een bijdrage aan de HR Benchmark 2020 van Visma | Raet

24 05 2020

Farid Tabarki @ WNL op Zondag over de drie meest innovatieve "sectoren" ter wereld

29 03 2021

Studio Zeitgeist nieuwsbrief #april

28 04 2020