Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

LIVECAST: VAN EGO NAAR ECO met als openingsspreker Farid Tabarki

Farid Tabarki was de openingsspreker @ LIVECAST: VAN EGO NAAR ECO van Alles is Gezondheid.

 

‘De tijdgeest verandert. Corona maakt eens en te meer duidelijk: we bewegen van een ego- naar een ecosysteem. Juist nu ontstaat versneld consensus over een nieuw maatschappelijk evenwicht. Waarbij welzijn vóór welvaart gaat, duurzaamheid leidend is, natuur en klimaat opveert en gezondheid meer is dan ziekte en zorg.

De vraag is nu: drukt Nederland op de reset knop? Ondergaat gezondheid een duurzame gedaantewisseling? Wat gaan we nu -of straks- echt anders doen (in een nieuw evenwicht)? Of is het eerst tijd voor gesprek over de waarden die we delen? Om uiteindelijk de samenleving zo te verbeteren dat mensen gezonder en gelukkiger leven (want daar zijn we van).

We gaan van ego naar eco. In de livecast vragen we tijdgeestonderzoeker Farid Tabarki ‘hoe dan’ en zoomen we vervolgens met onze studiogasten in op typische thema’s uit het Alles is Gezondheid netwerk zoals lokale preventie, de verbinding met onderwijs en werk, positieve gezondheid in de regio, gezonde en groene leefomgeving en het stimuleren van impact (gezondheid loont).’

Dit is misschien ook interessant

Werkconferentie 5 februari 2020: de MBO-er als bruggenbouwer tussen zorg en techniek

15 01 2020

Spreker op de Regio Zwolle Dag

17 04 2023

De sociale rekening van de energietransitie @ Pakhuis de Zwijger

13 07 2021