Selecteer hier de onderwerpen en thema's die je interesseren:

Eerlijke Klimaatagenda

Als voorzitter van de coalitie ‘Eerlijke Klimaatagenda‘ deed Farid Tabarki op woensdag 9 juni het plan op de bus @ informateur Mariëtte Hamer 📬📬📬

Een scholingsplan voor 60 duizend groene banen, isolatie van ruim 400 duizend tochtige woningen van mensen met een lager inkomen, meer groen en elektrisch deelvervoer in achterstandswijken. En 82 duizend hectare natuur erbij. Dat is de kern van de Eerlijke Klimaatagenda die de informateur en de politieke partijen vandaag ontvangen. Een concreet plan van een brede coalitie van werkgevers, klimaatorganisaties, vakbonden, en bovendien jongerenorganisaties, hoogleraren en bestuurders.

De agenda wordt gesteund door:
Milieudefensie, FNV, Techniek Nederland, Nederlandse Vereniging voor Duurzame Energie (NVDE), MVO Nederland, Jonge Klimaatbeweging, Natuur & Milieu, IVN Natuureducatie, Aedes, Woonbond, Nibud, Natuur en Milieufederaties, Nationale Jeugdraad, Fietsersbond, Reizigersvereniging Rover, Stichting Probos, Koninklijke Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners, Federatie Nederlandse Rubber– en Kunststofindustrie, World Class Maintenance en MKB Amsterdam.

De Eerlijke Klimaatagenda wordt tevens ondersteund door diverse hoogleraren en bestuurders waaronder Alexander Rinnooy Kan, Barbara Baarsma, Herman Wijffels, Thalita Muuse, Winnie Sorgdrager en Amma Assante.

Dit is misschien ook interessant

De sociale rekening van de energietransitie @ Pakhuis de Zwijger

13 07 2021

Over de grondbeginselen der innovatie @ WNL op Zondag

18 09 2023

Interview met Farid Tabarki en Rindert de Groot

12 05 2020